728x90 AdSpace

Yeni Filmler

23 Şubat 2015 Pazartesi

Orman Cocugu 1 Türkçe Dublaj (1967)

TÜRKÇE DUBLAJ


Konusu
Disney animasyonlari arasinda muhtemelen en sevileni, Rudyard Kipling’in yazdigi, vahsi ormanlarda kurtlarca yetistirilmis bir oglan cocugunun hikâyesini anlatan Orman Cocugu’dur. Zoltan Korda (1942) ve Stephen Sommers’in (1994), cocugun uygarliga geri dondukten sonraki deneyimlerini anlatan canli-aksiyon versiyonlarindan farkli olarak bu cizgi film, Mowgli’nin vahsi hayattaki son gununu anlatir. Zira acimasiz Kaplan Shere Khan’in geri dondugu orman, kahramanimiz icin guvenli olmaktan cikar. Mowgli once kararsiz kalir, sonra da ayni Pinokyo gibi, yolunu sasirir ve Kaa’yla (yilan) Kral Louie’nin (maymun) elinden, ancak dostlari Bagheera (bir panter) ve Baloo (ayi) sayesinde kurtulur.

Hafif bir hikâye ve istisnai olmaktan uzak bir animasyon gerci; ama kisilestirmeye ve sonuca baktigimizda farkliliklar ortaya cikiyor. Walt Disney’in bizzat ilgilendigi son animasyon urunu Orman Cocugu’nun bir diger ozelligiyse, bu turde ilk kez, unlu seslendirmenlere yer verilmis olmasiydi: George Sanders sinsi Shere Khan’i hatasiz seslendirir; Louis Prima “I’m the King of the Swingers” sarkisini soyler; Phil Harris’se okul kackini bir hippi olan Baloo’ya ve sarkisi “The Bear Necessisties”e ses verir. Filmin devami, Orman Cocugu 2, gec de olsa 2003 yilinda vizyona girmisti.

09 Film İzle iyi seyirler diler.
Tür: Aile, Animasyon - Cizgi Film, Macera, Muzikal, Turkce Seslendirme, Yabanci Filmler
Yapım: 1967, Amerika
IMDB Puanı: 7.6/10
Yönetmen: Wolfgang Reitherman
Senaryo: Ken Anderson, Larry Clemmons, Ralph Wright, Rudyard Kipling, Vance Gerry
Müzik: George Bruns
Oyuncular: Ben Wright, Bruce Reitherman, Chad Stuart, Clint Howard, Darleen Carr, George Sanders, J. Pat O'Malley, John Abbott, Lord Tim Hudson, Louis Prima, Phil Harris, Sebastian Cabot, Sterling Holloway, Verna Felton
Süre: 78 dakika

 FRAGMAN İZLE TÜRKÇE (OK.RU)
  • Blogger Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Item Reviewed: Orman Cocugu 1 Türkçe Dublaj (1967) Description: Rating: 5 Reviewed By: Unknown
Scroll to Top