728x90 AdSpace

Yeni Filmler

18 Şubat 2015 Çarşamba

Vampir Nosferatu Altyazılı izle (1979)

ALTYAZILI


Konusu
Teknik olarak senaryosu Alman yonetmen Werner Herzog tarafindan, Irlanda’li yazar Bram Stoker’in 1897 tarihli romani Dracula’dan uyarlanmis olsa da, film yine ayni romana dayanan, F. W. Murnau’nun 1922 tarihli sessiz Alman klasigi Nosferatu, Bir Dehset Senfonisi (Nosferatu, eine Symphonie des Grauens) adli filminin stilistik bir yeniden cevrimidir ve bu filme bir saygi durusudur.

Filmin yonetmeni ve yapimcisi da Werner Herzog’dur. Baslica rollerinde Klaus Kinski, Isabelle Adjani ve Bruno Ganz oynamislardir. Yonetmenin aktor Klaus Kinski ile birlikte gerceklestirdikleri 5 efsanevi filmin de ikincisidir. Filmin hem Almanca hem de Ingilizce versiyonlari mevcuttur. Biraz daha uzun olan Ingilizce versiyonu dublajli degildir, sahneler ikiser kere cekilmis, ikinci cekimlerde oyuncular Ingilizce konusmuslardir. Filmin muziklerini ise daha once de Herzog’un bircok filminin muziklerini yapan Alman deneysel muzik grubu Popol Vuh hazirlamistir.

Bir emlak satisi icin Transilvanya’ya gonderilen Jonathan Harker’in bu yeni musterisi bir vampirdir. Insan kaniyla beslenen bu hortlak olumsuzdur ve tek istegi huzura kavusmaktir. Ancak Harker’in karisinin fotografini gorunce fikrini degistirir ve gemiyle Almanya’ya dogru yola cikar ama beraberinde felaketi de getirecektir.

Filmin Altin Ayi odulune aday gosterildigi Berlin Film Festivali’nde yapim tasarimi dalinda Henning von Gierke Gumus Ayi odulunu almisti. Ertesi yil Cartagena Film Festivali’nde Klaus Kinski’ye Altin Pelikan odulu verilmistir.

Sinesinema iyi seyirler diler.
Tür: 1080p, 720p, Korku, Turkce Altyazi, Yabanci Filmler
Yapım: 1979, Bati Almanya, Fransa
IMDB Puanı: 7.6/10
Yönetmen: Werner Herzog
Senaryo: Bram Stoker, Werner Herzog
Görüntü Yönetmeni: Jorg Schmidt-Reitwein
Müzik: Popol Vuh
Filmin Diğer İsimleri: Nosferatu the Vampyre | Nosferatu the Vampyre | Nosferatu: Phantom of the Night
Oyuncular: Bruno Ganz, Carsten Bodinus, Clemens Scheitz, Dan van Husen, Isabelle Adjani, Jan Groth, John Leddy, Klaus Kinski, Lo van Hensbergen, Margiet van Hartingsveld, Martje Grohmann, Rijk de Gooyer, Roland Topor, Tim Beekman, Walter Ladengast
Süre: 107 dakika

 FRAGMAN İZLE 1080 ALTYAZILI (MAİL.RU) 1080 ALTYAZILI (OK.RU)
  • Blogger Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Item Reviewed: Vampir Nosferatu Altyazılı izle (1979) Description: Rating: 5 Reviewed By: Unknown
Scroll to Top